Ken je dat: je wilt iets in de vuilnisemmer gooien en je ziet dat hij alweer vol is. Nu moet je alweer het afval wegbrengen! Zowel als bedrijf en als huishouden heb je veel afval. Een gemiddelde Vlaming produceert zelfs ongeveer 152 kg aan restafval, maar er zijn manieren om ervoor te zorgen dat je afvalhoop kleiner wordt. Zo hoef je minder vaak een volle vuilniszak naar de container slepen. Wij helpen je.

Afval scheiden

Het is belangrijk om je afval te scheiden voor zover het mogelijk is: papier en karton bij elkaar, PMD-afval apart, gft-afval apart en het overige afval bij het restafval. Als je thuis of op je werk voor elke afvalstroom een aparte vuilnisbak gebruikt, hoef je minder vaak naar de container toe te gaan met een volle zak. Dit scheelt je veel tripjes naar de vuilniscontainer! Daarnaast zorg je ervoor dat het afval goed gesorteerd wordt, zodat het gerecycleerd kan worden.

Container huren voor verschillende afvalstromen

Wanneer je als bedrijf ervoor kiest om afval te sorteren, is het ook belangrijk om de juiste middelen te hebben om het afval in te zamelen. Bij Renewi België kun je als bedrijf verschillende containers huren voor bedrijfsafval: papier en karton containers, PMD containers, glas containers, gft containers en restafval containers. Je kunt dan ook je bedrijfsafval laten ophalen door Renewi, zodat het afval een tweede leven krijgt.

Kies voor grote verpakkingen

Door grote verpakkingen te kiezen, bespaar je vaak geld en heb je minder afval. Vaak kun je producten met een lange houdbaarheidsdatum in grote verpakkingen kopen, zoals rijst en pasta. Je hebt dan minder verpakkingen en vaak is de prijs per kilo ook lager. Heb je etensresten over, maar kun je deze niet in de verpakking doen? Gebruik dan tupperware of herbruikbare plastic doosjes of potjes, in plaats van huishoudfolie of aluminiumfolie.

Hergebruik en recycleer

Probeer waar mogelijk verpakkingen te hergebuiken: bijvoorbeeld door bakjes goed uit te spoelen en daarna te gebruiken als opbergdoosjes. Zo kun je batterijen, schroefjes of spijkers bewaren in bakjes van schepijs. Alles wat je niet kunt hergebruiken, dien je goed te sorteren. Op deze manier kan dit gerecycleerd worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *