T-shirts zijn een van de meest essentiële kledingstukken van een man. Niet alleen omdat ze heel gemakkelijk te dragen zijn, maar ook omdat ze zeer divers en te combineren zijn met vele kledingstijlen. Het lijkt misschien eenvoudig, maar het selecteren van t-shirts die echt bij je passen is moeilijker dan je denkt! Wil je er flitsend uitzien met het dragen van de leukste t-shirts? Lees dan snel verder voor 3 experts tips die jou ongetwijfeld zullen helpen wanneer je de volgende keer gaat shoppen voor t-shirts.

Tip 1: De pasvorm

Vrijwel het belangrijkste onderdeel van jouw kledingstijl is de pasvorm. Alles is gebouwd op dit fundament. Een goed t-shirt heeft twee dingen nodig: het moet bij jouw lichaamsvorm passen en het mag geen ongemak veroorzaken of de bewegingsvrijheid beperken. De pasvorm is een essentieel element van stijl is en een goed zittend t-shirt accentueert of verbergt jouw mannelijke figuur, afhankelijk van jouw wensen. Neem dus de tijd om het juiste type t-shirt voor jouw lichaamsbouw te kiezen. Hierbij kun je de volgende richtlijnen gebruiken:  

l  Past het t-shirt je goed, drukt het niet op jouw borst of taille?

l  Let erop dat de schoudernaden in lijn zijn met de uiteinden van je schouders. Zijn de schoudernaden te laag, dan kan het t-shirt te los zitten, of juist te strak wanneer de naden dicht bij de hals zitten.

l  Bedekken de mouwen ongeveer 1/3 van je biceps? Bedekken de mouwen meer dan de helft van de biceps of raken ze de ellebogen, dan zijn ze te lang.

l  Bedekt het t-shirt jouw borst zachtjes en volgt het de rondingen van je torso? Zorg ervoor dat een t-shirt niet teveel van de contouren van je buik laten zien.

l  Zit het shirt een paar centimeter onder de taille en bedekt het de tailleband? In het ideale geval kies je voor een t-shirt die lang genoeg is om jouw armen te kunnen heffen zonder dat jouw middenrif zichtbaar wordt. Draag dus geen t-shirt dat tot aan je kruis reikt.

Tip 2: V-hals of crewneck?

Er zijn twee hoofdstijlen van T-shirts: V-hals T-shirts en crewneck T-shirts. Welke het beste is, hangt  af van jouw stijl en met lichaamsbouw. Doorgaans staat een V-hals het best bij mannen met een beter figuur. V-halsjes creëren bovendien de illusie van lengte en brengen mensen met een korte nek of smal gezicht in evenwicht. Ronde halslijnen zijn juist een betere keuze voor mannen met dunnere botten. Dit komt doordat deze stijl de hals niet te veel bloot geeft en minder aandacht vestigt op het bovenlichaam, erg handig als je al een tijdje niet meer naar de sportschool bent geweest!

 

Dus, welke stijl moet je kiezen? Het ligt er uiteindelijk natuurlijk helemaal aan waar jij je prettig bij voelt. Onthoud alleen dat welke stijl je ook kiest, je borst niet te veel bloot mag geven. Vermijd ronde halzen, zeer wijde boothals en diepe V-hals.

 

Tip 3: Je eigen kleding ontwerpen

Tot slot hebben we nog één gave tip voor je: ga aan de slag met het ontwerpen van je eigen kleding! Weet jij precies wat je zoekt in een t-shirt, kijk dan eens bij kleding bedrukken | Omnishirt om de t-shirt van je dromen werkelijkheid te maken! Bij Omnishirt kun je direct en eenvoudig beginnen met je eigen ontwerpen, of het nu gaat om minimalistische motieven of een andere mooie visual – jij bent aan de beurt om te kiezen wat je wilt!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *