Heb jij wel eens last van gevoelige tanden? Dan wil je daar natuurlijk vanaf. Een goede mondverzorging is een eerst stap in de goede richting. Helaas weet niet iedereen wat een goede mondverzorging eigenlijk inhoudt. Is tweemaal per dag poetsen genoeg? Nee, je moet ook eigenlijk elke dag flossen en je kan dagelijks mondspoelingen gebruiken. Wel is het belangrijk om te kijken welk mondwater je gaat gebruiken, ze zijn namelijk niet allemaal goed voor je gebit.  

Goed verzorgen 

Niet elk mondspoelmiddel  is goed voor je. Zo zijn er veel mondwaters met agressieve chemicaliën die juist meer schade dan goed doen. Ze bijten, wat erg oncomfortabel is, en maken wondjes waar juist bacteriën op af komen. Het is dus belangrijk dat je goed weet wat er allemaal in het mondwater zit, maar ook in je tandpasta. Vermijd zo veel mogelijk stoffen zoals sodium lauryl sulfaat, wat ervoor zorgt dat je tandpasta gaat schuimen, chloorhexidine, en alcohol. Als er stoffen inzitten die de speekselklieren stimuleert, zoals actieve zuurstof, dan is het waarschijnlijk een goed soort mondwater en kun je dit veilig gebruiken.  

Wat moet je niet doen om gevoelige tanden tegen te gaan? 

Bij alle producten moet je goed opletten of het wel goed is tegen gevoelige tanden. Gebruik dus niet zomaar alle soorten tandpasta’s, mondwaters, en flosdraad, want met gevoelige tanden moet je goed oppassen. Gebruik ook niet een te harde tandenborstel, want deze harde haartjes kunnen jouw gevoelige tanden nog meer aantasten. Probeer ook zure voedingsmiddelen te vermijden, omdat deze het tandglazuur aantasten en dus je tanden minder sterk maken. Een sterk tandglazuur is belangrijk om gevoelige tanden tegen te gaan. 

Wat moet je wel doen om gevoelige tanden tegen te gaan? 

Er zijn een hoop dingen die je wel kan doen om gevoelige tanden tegen te gaan. Zo is er een middel gevoelige tanden waarbij je gel op je tanden aanbrengt als beschermlaagje. Er zijn ook tabletten die je kan innemen om je tanden te versterken en tegelijkertijd gevoeligheid tegen te gaan. Er is ook speciale kauwgom die geen suiker, maar xylitol bevat. Deze stof bestrijdt bacteriën en kan dus je glazuur sterk houden en gevoeligheid tegengaan. Er zijn ook whitening pennen waarmee je je tanden op een veilige manier kan bleken, juist als je last hebt van gevoelige tanden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *